Monday , 18 December 2017

Kurumsal Mesajlaşma Sistemi (Microsoft LYNC)

Üniversitemizin birim ve personeli arasındaki iletişim altyapısını var olan Bilgi Sistemleri ile entegre edecek, her yerden ve her cihazdan çok daha düşük maliyetle etkili iletişim kurmaya imkan tanıyan, kullanıcıların ortam, cihaz ve mekandan bağımsız olarak istedikleri şekilde paylaşımda bulunmasını hızlandıran Microsoft Lync programını hizmete sunmuş bulunmaktayız.
Uygulamayı dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlardan (iPhone, iPad, Android, Windows Phone) kullanabilirsiniz.
Program üniversite sistemine bağlı (aydin.edu.tr) ve Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarlara otomatik olarak yüklenecektir. Diğer cihaz yüklemeleri için detaylı bilgi ve Kurulum aşamaları aşağıda açıklanmıştır.
Ayrıca kullanımı kolaylaştırmak için hazırlanmış detaylı dökümanları aşağıdaki linklerden indirip inceleyebilirsiniz.
LYNC Anlık Mesajlaşma Ve İletişim Durum Bilgisi
LYNC Çevrimiçi Toplantı Ayarlama, Başlatma  Ve Katılma
LYNC Masaüstü Program Paylaşımı
LYNC Ses Ve Görüntüyü  Kullanma
LYNC Programı kurulumu
LYNC programını Türkçe yada ingilizce dil seçenekleri ile kullanabilirsiniz.
Ayrıca sisteminize uygun programı indirmeniz gerekmektedir. (32bit yada 64bit şeklinde)
Bilgisayarınızın 32bit yada 64bit olduğunu öğrenmek için, “Bilgisayar” simgesine “sağ tık” yapıp “Özellikler” dedikten sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi size uygun olan LYNC programını indirin.
LYNC Programı yükleme aşamaları​
İndirdiğiniz dosyayı çift tıklayıp çalıştırın. Aşağıdaki gibi kurulum ekranı gelecektir “Yükle” diyerek devam edin.​

Aşağıdaki gibi güncelleştirmeleri kabul edip Tamam deyin.

Kurulum bitene kadar bekleyin.

Yükleme tamamlandıktan sonra pencereyi kapatın. LYNC programı açılacaktır.

E-mail adresinizi girip “Oturum Aç” butonuna tıklayın.

İkinci aşamada mail adresinizi tekrar girip şifrenizi girin. (Şifreniz mail hesabınızda kullandığınız aynı şifredir)

Oturum açtığınızda aşağıdaki gibi LYNC programı açılacaktır.

Mobil cihazlarınız için LYNC uygulamasını indirip harek halinde iken anlık olarak iletişimde kalmaya devam edebilirsiniz.
Cihazınıza uygun linke tıklayıp uygulamayı ücretsiz olarak edinebilirsiniz.​