Tuesday , 19 September 2017

Öğrenciler için Live@Edu hizmeti.

[framed_tabs]

Microsoft Ortak Kampüs’ün ana çözümlerinden biri olan Microsoft Live@Edu; öğrencilere online saklama, çalışma alanı, e-posta, takvimler, anlık mesajlaşma ve web günlüğü gibi Microsoft tarafından barındırılan servisler sunan ücretsiz bir süittir.

Kendi yapacağınız yazılım geliştirme çalışmaları ile de bu Microsoft teknolojilerine ek olarak yenilerini geliştirebilirsiniz. Bu teknolojiler; sizin öğrenci ve fakülte kaynaklarını yönetebilmenize, kapsamlı online portal siteleri sunabilmenize, çoklu ortam içeriği oluşturup, yönetebilmenize, podcast, webcast yayınlayabilmenize ve çok daha fazlasını yapabilmenize olanak sağlar.

Microsoft Live@Edu ile kendi domain isminizi kullanarak öğrencilerinize e-posta hesabı verebilir ve bu hesapların live sunucularında barınmasını sağlayabilirsiniz.

Microsoft Live@Edu kampüs içerisindeki herkes için gelişmiş online iletişim ve birlikte çalışma imkanı veren basit ve pratik bir yoldur.

Öğrenciler ve çalışanlar Live@edu araçlarına tüm popüler PC, Mac ve Linux web gezginlerinden ulaşabilirler. Bu servis Microsoft tarafından tüm dünyada kabul edilmiş altyapısı ile dünya çapında 310 milyon kullanıcıya sunulmaktadır.

Tek e-posta adresi ile birçok kaliteli online servisi kullanabileceksiniz.

E- Mail

10GB e-posta kutusu

Güçlü bir anti-spam teknolojisi

Sınırsız domain içi e-posta teslimi

5 gün içinde silinmiş mesajları yeniden getirebilme

Mezuniyetten sonra bile hesabı aktif tutabilme

POP + Outlook senkronizasyonu sağlanabilir ve servis anti-virus filtrelemesi

25 MB mail gönderebilme ve alabilme

Bir seferde 5000 kişiye mail gönderebilme kapasitesine sahipsiniz.

SkyDrive

Dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve sık kullanılanlarınızı depolayın,  karşıdan yükleyin ve Internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan bunlara erişin.

Depolama alanı 25 gigabayta (GB) kadar fotoğraf ve dosya depolayın.

Oluşturduğunuz her bir üst düzey klasör için uygulanacak izinleri seçin. Fotoğraflarınızı, dosyalarınızı ve sık kullanılanlarınızı özel tutmak için kişisel klasörlerinize yerleştirin,

50 megabayt (MB) boyuta kadar herhangi bir fotoğrafı veya dosyayı karşıya yükleyin ve yükledikten sonra fotoğraflarınızı ve dosyalarınızı taşıyın, kopyalayın, silin, yeniden adlandırın veya bunlara resim yazısı ekleyin.

Görüntüleme. JPG, JPEG, GIF, BMP, PNG, TIF ve TIFF dosya türlerinde kaydedilen fotoğraflar küçük resimlerle görüntülenir ve bunları görmek için doğru izine sahip olan diğer SkyDrive kullanıcıları tarafından veya çevrimiçi slayt gösterisi olarak görüntülenebilirler.

Takvim

Takvim servisi ile kullanıcılar, online kişisel bir takvime sahip olabilirler. Takvimlerini başkaları ile paylaşabilir, hatırlatıcılar ve görevler ekleyebilirler. iCal özelliği ve Exchange Server ile uyumludur. Office Outlook?dan gelen takvim istekleri otomatik olarak Windows Live takvimine aktarılır. Herkesle kolayca toplantı saatleri ayarlayabilir ve sınıf etkinlikleri düzenleyebilirsiniz.

Windows Live Messenger

Gerçek-zamanlı sohbet imkanı sağlayan ve dünyada en yaygın olarak kullanılan Live Messenger ile 15 kişiye kadar grup sohbeti yapabilirsiniz. Dosya paylaşabilir, tam ekran video çağrılarını ve PC-to-PC sesli çağrıları alabilirsiniz. Live Meeting üzerinden SMS gönderimi de gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız bu hizmete mobil servis sağlayıcı ücreti eklenebilir.

Microsoft Office Live WorkSpace

500MB’a kadar dosyalarınızı saklamanıza imkan veren bu çalışma alanına insanları davet edebilir ve belgelere kimlerin baktığını, düzenlediğini ve yorumladığını kontrol edebilir; sakladığınız belgelerin otomatik olarak versiyonlanmasına izin verebilirsiniz. Direk Word, Excel, and PowerPoint kullanarak dosyaları açıp, kaydedebilirsiniz. Outlook’ta bulunan kişi, görev ve etkinlik listeleri ile senkronizasyon sağlayabilirsiniz.

Windows Live Uyarı

Uyarıları, Windows Live Messenger, Live Messenger for mobile ya da e-posta yoluyla alabilirsiniz. Kullanıcılar, hangi uyarıyı almak istiyorlarsa seçebilirler. Kampüs içerisinde gerçekleşen sınıf mekan değişikliklerini, zaman tablolarını, hava ve güvenlik uyarılarını herkese ulaştırabilmenin en kolay yoludur.

Windows Live Spaces

Spaces alanınıza ayda 500 resime kadar dosya yükleyebilirsiniz. Kendi tasarım düzeninizi seçebilir ve sitenizi dilediğiniz şekilde arkadaşlarınıza sunabilirsiniz. Mobil cihazından web günlüğünü güncelleyebilirsiniz. 5GB online dosya saklama alanı olan ve Live@Edu içerisinde ücretsiz olarak sunulan SkyDrive?a link verebilirsiniz. ePortfolio ve online CV oluşturabilirsiniz. Burada yayınladığınız bilgileri, öğrencilerle, iş arkadaşlarınızla ve potansiyel çalışanlar ile paylaşabilirsiniz.

http://stu.aydin.edu.tr Adresine tıklayın.

Açılan Pencerede Aydın Üniversitesi tarafından verilen Mail adresi ve şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Örneğin: isimsoyisim@stu.aydin.edu.tr

[/framed_tabs]