Tuesday , 19 September 2017

Üniversite Sistemlerinin Genel Kullanım Politikası

Üniversite Sistemleri, Üniversite’nin akademik, araştırma ve yönetsel fonksiyonları için temel önemi  olan bilgi iletişimi, depolanması ve işlenmesi için geniş bir kaynak ve tesis yelpazesi sunar. Üniversite, kullanıcılara elektronik iletişim ve bilgiye açık erişim sağlar.

Bu bilgisayar ve iletişim ortamını korumak için, bütün kullanıcıların  bilgisayar sistemlerini, yazılımı ve telekomünikasyon ağlarını bu politikada tarif edildiği gibi sorumlu bir şekilde kullanmak üzere Üniversite’nin standartlarına ve politikalarına gerekli itinayı göstermeleri gerekir.

Üniversite camiasının herhangi bir üyesi Üniversite Sistemlerini Üniversite tarafından belirlenen eğitim, araştırma ve hizmet misyonlarına aykırı olarak kullanılamaz.  Otorite mevcut herhangi bir aktivitenin ticari olup olmadığına karar verme hakkını saklı tutar ve Otorite’nin kararı nihaidir.

Üniversitenin sunduğu bilgi teknoloji kaynakları ve ilgili tesisleri kullanmakla, kişiler ve bölümler hem Üniversite’nin kabul ettiği bütün politika ve prosedürlere, hem de mevcut Türk kanunlarına uymayı kabul ederler.  Bunlar, hem Üniversite’nin taciz, kopyacılık ve ahlaki-olmayan davranışlara karşı politika ve prosedürlerini; hem de çalıntıyı fikri haklar ve telif haklarının ihlalini yasaklayan yasaları içerir.

Üniversite politika ve standartları, sözleşme yükümlülükleri ya da devlet kanunlarının ihlaliyle ilgili kanıtlarla karşılaştığında, Otorite bilgi kaynak ve tesislerinin kullanımını kısıtlamayı ve bilgisayar sistemlerine ve ağlarına erişimi sınırlama hakkını saklı tutar.  Otorite ayrıca bilgisayar ve ağ tesislerinde bulundurduğu ya da bunlara aktardığı materyali kaldırma ya da erişimini kısıtlama hakkını da saklı tutar.